11. 12. proběhne v pražské ROXY speciální vánoční koncert Tata Bojs Hity / City / Live!

11. 12. proběhne v pražské ROXY speciální vánoční koncert Tata Bojs Hity / City / Live!

Ve středu 11. prosince se Tata Bojs vrátí do klubu ROXY. Ještě čerstvě doznívají jejich 25. narozeniny, které oslavili v létě velkolepým turné a už je tu další, tentokrát klubová štace. Jejich první Best Of Hity a city, vydané letos v červnu u Supraphonu jako dárek pro fanoušky k již zmíněnému jubileu se teď dostane více ke slovu v živé podobě!

Bude tomu samozřejmě odpovídat i speciálně upravený setlist koncertu. "Písně, o kterých si dodnes myslíme, že to jsou hity jak břitva, ale z nějakého záhadného důvodu jsme v tom zůstali sami." glosovali Tata Bojs vydání výběru Hity a city, který se ihned po vydání vyšvihl na první příčku hitparády nejprodávanějších alb na Supraphonline.cz. Výběr Hity a city, který kapela uvedla speciální, recycled verzí písně Pěšáci, mapuje vývoj Tata Bojs od prvních záznamů z počátku devadesátých let minulého století až do současnosti. Zastoupeno je každé album, včetně prvních nahrávek z MC debutu Šagali šagáli (1991), Josef Lada EP (1995) i Ukončete nás…! (1997) a následného koncertního akustického alba Nekonečná stanice (1998).
Další alba již patří k pilířům domácího hudebního dění posledního desetiletí. Futuretro (2000), Biorytmy (2002), Nanoalbum (2004), Kluci kde ste? (2007), Smetana (2008) a poslední Ležatá osmička (2011) mají na svém kontě řadu výročních cen, bezpočet nominací na významné domácí hudební ceny a navíc jsou Tata Bojs držitelé celkem deseti Andělů (Výročních cen Akademie populární hudby).

Jak je u Tata Bojs dobrým zvykem, každý jejich koncert je něčím speciální a nic se nebude měnit ani v případě vánočního mejdanu v ROXY. "Neměli jsme tolik času po turné měnit obsah projekcí, ale forma jejich prezentace bude zcela odlišná. Horizontální instalace nahradí vertikální. Vzhledem k tomu jak nízkej strop je v Roxy to bude cesta značně dobrodružná," říká k tomu s úsměvem autor scény, bubeník a zpěvák Milan Cais. Kromě toho by mělo v průběhu koncertu dojít i na oblíbené nástroje z recyklovatelných materiálů, které kapela rozezněla už na úspěšném letním turné 25 LET CYKLACE aneb Tour Domácí. Tentokrát se však prý máme těšit na poněklud odlišné pojetí.