We On The Moon jsou zpět s novým albem; pokřtí ho příští týden v Praze i Brně

We On The Moon jsou zpět s novým albem; pokřtí ho příští týden v Praze i Brně

Brněnská kapela We On The Moon vydává nové album Home. Aby své nové hudební „dítko“ vyslali do světa, jak se patří, chystají se jej pokřtít hned dvakrát. Poprvé ve středu 27. dubna v pražském Futurum Music baru a následující den proběhnou oslavy takzvaně na domácí půdě – v brněnské Melodce.  Role support bandu večera se po oba dva večery ujme talentovaná slovenská kapela Fresh Out Of The Bus.

We On The Moon se do povědomí veřejnosti zapsali před třemi lety svým debutovým albem Beating The Heroes a singlem The Ocean Sky, který je katapultoval mezi nejhranější domácí kapely v českém éteru. Po krátké odmlce se nyní vrací i se zbrusu novým albem Home, které zároveň předznamenává i novou kapitolu v jejich hudebním životě. „Myslím, že za celou kapelu se shodneme, že jsme se stále hledali v tom, co skutečně chceme hrát. Deska "Home" nám konečně dala odpověď,“ říká frontman kapely Tomáš Červinka.

Nová deska vznikala v Anglii pod taktovkou uznávaného producenta Leea Batiuka, který má na svědomí například desku Old Souls od skvělé kapely Deaf Havana. „Lee nám ukázal, jak vypadá opravdová produkce a práce ve studiu. Dbal na každý detail, přesnost úderů a vrstvení jednotlivých nástrojů. Dokázal se vcítit do každého songu a právě proto byla celková atmosféra ve studiu naprosto strhující. Byla to pro nás ohromná škola,“ shoduje se jednohlasně celá kapela.

Album Home je od 1. dubna k dispozici na YouTube. Vstupenky na koncerty v Praze a Brně je možné koupit v předprodeji za cenu 125,- Kč na GoOut.cz. Prvních 100 kupujících navíc jako dárek obdrží ke vstupence nové CD Home. Další informace na www.weonthemoon.com.

Jako ochutnávku nového alba vypustili v únoru We On The Moon do světa videoklip k singlu Crashes. Klip se nese v atmosféře krásných zámeckých prostorů a dynamických záběrů. Produkce se ujal v Česku stále více vyhledávaný Jakub Mahdal.

Největší posun na novém albu je znát nejen po zvukové stránce, ale změnily se i texty. „Přestali jsme se soustředit na fikci a začali psát o tom, co nás skutečně v živote ovlivnilo nebo ovlivňuje,“ říká Tomáš. A o čem tedy nové album, vlastně je? „Home. Zkrátka domov. To co k němu patří a to, co pro nás všechny znamená. Kam se každý z nás rád vrací. Myšlenky na místa a osoby, které jsme za celý život poznali a tak nějak je už ve svých životech nemáme. Všichni stárneme a někdo má možná občas pocit, že vlastně celý svůj život pracuje. Stereotyp, chodí do práce a večer je tak utahanej, že si lehne s myšlenkou, že za ten svůj podělanej život nic pořádnýho nedokázal. Proto si myslím, že z některých songů čiší naděje a odhodlání změnit to a prožít život naplno. Ne přežívat, ale žít.“

Kapela na začátku roku uzavřela spolupráci s prestižní českou agenturou Ameba Production, spol. s. r. o., která je majitelem festivalu Rock for People a již pomohla nejedné české i zahraniční kapele dosáhnout vysněného úspěchu.