Pražský Blaze vypouští další singl a tím nekončí!

Pražský Blaze vypouští další singl a tím nekončí!

Kdy začal s rapem, proč, co už má za sebou, co chystá a hlavně o čem je nový trek s názvem "Když se rozhlédnu" ?.

Opět je tu dávka proudu začínajících MC's, na které je potřeba poukázat, aby se ta naše hudební scéna trošku zpestřila. Tentokrát přišel na řadu Blaze z Prahy.


Minulý týden vydal trek s názvem "Občas mi napoví" a dnes tu máme další věc z jeho tvorby, která tentokrát nese název "Když se rozhlédnu". Obě dvě věci jsou pomalejšího rázu s hlubším obsahem. Jestli je to náhoda nebo Blaze prostě potřeboval tohle všechno říct, to se dozvíme v zápětí. Mimochodem jako ostatní jeho věci, i tyhle dva songy jsou nahraný v Unbeatable Records, který má celý pod palcem Stewe.
A to není všechno, Blaze je produktivní člověk a můžeme se těšit na to, že si bude držet laťku produktivity stejně vysoko jak doposud a to znamená "co týden, to jeden track" !

A teď malá zpověď Blazeho:

Čau Marku....nebo Blazi?
- Radši Marku, hehe.

Tak se nám pro začátek trošku představ. Kdy jsi začal s rapem, proč zrovna rap a jak jsi se k tomu dostal?
- Zdravím tě. K rapu jsem se dostal už někdy v roce 2009. Byl to freestyle rap, ale nebral jsem to vážně a upřímně mi to ani nešlo. Když už, tak jedině jam. Nikdy jsem nebyl schopnej jít proti člověku a urážet ho, zesměšňovat a všechno co k tomu patří. A rap? K rapu mě inspiroval už v šesti letech člen kapely Linkin Park, Mike Shinoda. Do dneška je to můj životní vzor. Nu-Metal, Rock-rap a všechno okolo rockovější hudby s rapem je můj vkus. Nebo naopak si poslechnu lehčí věci jako Adele, Bruno Marse atd., ale přímo první nahrávky přišly na konci roku 2010, kdy jsem napsal první věci. Zlom prvního oficiálního singlu pro youtube byl před rokem v březnu. Potom přišlo těžký období a vrátil jsem se k tomu někdy v září na plno a tak to jde až doteď.

Proč zrovna Blaze?
- Blaze.. to přišlo ''osudem''. Chtěl jsem rapovat pod pseudonymem jako každý. V té době mi to bylo v celku jedno a neměl jsem moc rozum. Tak jsem vytáhl anglicko-český slovník a začal hledat. Viděl jsem slovo "Blaze" a všechny významy tenkrát seděli k mé povaze cholerika. Dneska to jméno ke mě vůbec nesedí, ale už jsem si s tou schizofrenickou komickou postavou duševně spojenej a nedá se toho zbavit, hehe.

 


Co všechno už máš za sebou? EP, alba, featy atd.
- Za sebou mám pouze pár singlů. Když jsem začínal, tak každá věc byla s hostem. Poslední dobou dělám vše solo a ani nemám v nejbližší době v plánu spolupráci. Začal jsem dělat texty, ke kterým myslím ani rapovej feat není vhodný. Chci v tom mít osobitost. A všechno okolo EPčka nebo alba. To si nechám pro sebe, ale prozradím, že dělám na něčem a nebude to Hip-Hop.

Jak jsi se dostal k nahrávání pod Unbeatable Records? A jak se ti tam nahrává?
- Dostal jsem se tam přes jednoho dobrého kamaráda. První track jsem nahrával v jednom nejmenovaném studiu a studio se poté rozpadlo. V tu dobu jsem se seznámil s Natem. Tím, že jsem neměl kde nahrávat, tak jsem se ho hned ptal kde nahrává. Poté mi dohodil první nahrávání v Unbeatable, a tak vznikla i první společná věc. V Unbeatable Records se mi nahrává bezvadně. Tímto bych taky rád moc poděkoval Stewemu za vše, co pro mě ve studiu dělá. Ozvučení, rady, master, mix a hlavně jako multifunkčního člověka si ho moc vážím. Musím uznat, že den co den, měsíc co měsíc se studio neustále zdokonaluje a Stewe neodmítá sebezdokonalování ve všem. Komukoliv bych studio doporučil. Kvalita vůči ceně je dokonalá.

Co plánuješ v nejbližší době?
- V nejbližší době chystám společné singly s producenty jako Dejvid Jones, Ziki, Stewe, Maměn, Black M a další. Pracuju teď na všem v celku rychle.

Teď něco málo o novince. Jak to vzniklo, proč zrovna opět pomalejší téma?
- Pomalejší a hlubší téma.. padlo to samo. Vždycky zapnu beat bez plánu. Začnu psát podle dojmu a jak na mě beat působí. Hodně píšu o vnitřních pocitech a dojmech. A nový singl vznikl rychle, ale finálně se s námi táhl celkem dlouho. Téma jak jsem vysvětloval, přišlo podle poslechu beatu. Všechno co v něm popisuji. To na mě tak vyzařovalo z beatu. Věc je taky o tom, že lidi s talentem a cílem něco dokázat nebo jen za to, že člověk dělá co ho baví, je utlačovanej. A to je špatný.

 



Myslíš, že je to s mladýma špatný, tak jak říkáš v textu?
- Poslední rok jsem se pohyboval hodně mezi lidmi, o kterých to v celku je. S odstupem času, kdy jsem v životě plus-mínus v pohodě, tak jsem se na to podíval. Stejně jak to vypadá na párty, ve školách, na facebooku a v celku všude. Když si vybavím pár let zpět. Občas se někdo opil a bylo to fajn. Dnes jsou drogy dostupný jak pečivo a jak se říká: ''Dříve slečny vařily jako jejich maminky. Dnes umí chlastat jako jejich otcové''. Je to čím dál horší a myslím, že spousta z nás si to ani nepřizná nebo to naopak ani nevnímá, protože se tou dobou nechá táhnout. Kdybych poslední měsíce netrávil sám a nebyl tak uzavřený do sebe, asi bych si takovou věc ani neuvědomil. Jde jen o to jaký rozsah přemýšlení nad věcmi člověk má.

Díky za vyjádření i za představení a přeju hodně úspěchů do budoucna!
- Není zač a hlavně já děkuji tobě za příjemný rozhovor. Zdravím každého, který čte tento článek a chci, aby každý posluchač věděl, že si ho moc vážím. Užívejte si tepla dokud můžete.

Tak pokud jste nevěděli kdo je Blaze, teď už to víte. Co se týká novýho songu, můžete a nemusíte se řídít tím jak ho popsal Blaze. Je na každým co si z něj vezme, takže už to nebudu prodlužovat a přeju příjemnej poslech všem posluchačům a fanouškům.
See ya!

Blaze - Když se rozhlédnu (prod. Dejvid Jones)

Další články z této kategorie: