Criminal Colection na DWD festu IV.

Criminal Colection na DWD festu IV.

Plno nápadů, anglické texty, audiovizuální akustická videa, festival  Envol et Macadam, ukulele, evropské turné. To všechno zahrnuje další kapela, která zahraje na 4. ročníku DWD festu 2013. A o kom, že je vlastně řeč? Přece o chuligánech ze Vsetínského Bronxu aka Criminal Colection!

Tuhle bandu netřeba mnoho představovat. Jejich americký styl pop-punku baví čím dál více lidí a to nejenom u nás v České republice a na Slovensku. Kluci šikovní se v září tohoto roku díky výhře v soutěži PLANETROX vypravili do Kanady, kde si v Quebecu zahráli na známém festivalu Envol et Macadam a v dalších kanadských klubech.

Brzy se můžeme od kluků dočkat nového EP, ve kterém najdeme songy jako „Destroy The Fakes“, „I'm Sorry“ nebo „Only one“. Co se týče klipů, skupina Criminal Colection se nebrání ani vlastní tvorbě, tedy DIY klipům, díky kterým je kapela pověstná a první zmiňovaný song se dočkal zhruba před rokem oficiálního videoklipu.

A co, že od nich můžeme čekat v dalším roce? Především dlouho očekávané EP, které se bude skládat z nahraných písní z let 2011 a 2012. Na jaro připravují Macbeth tour po ČR spolu s pražskými Evelynne , ale také se chystají na miniturné mimo ČR.

Ale nejdřív si ogary z Valašska užijeme na DWD Festu !

1)    DWD.cz: Na DWD festu jste si už jednou zahráli a to v roce 2010. Máš nějaký zajímavý zážitek z tohoto dne? Co se Ti vlastně vybaví, když se řekne DWD (fest)?

Lišák, CC: Ano pamatuju si ten den. Byl to fajn zařízený festival. Mám dojem, že byla zima, takže to bylo vevnitř kulturáku. Do každého koncertu se snažíme jít s maximální energií. Tento byl rozhodně jeden z nich, ostatně myslím, že lidi si to taky skvěle užili. Nejen nás, ale celý festival, stejně jako i my ostatní kapely.

2)    Jakou atmosféru si víc užíváte, v klubech nebo na festivalech?

L: Rozhodně oboje, ale každou jinak. V zimě se hraje v klubech a o prázdninách na festivalech. Přijde mi to vyvážené. Klub je víc osobní, a většinou taky panuje více energická atmosféra. Hrozně bych chtěl někdy hrát v totální zimě a venku. Musí to být paráda být na velkém podiu a hrát když zrovna sněží (hahahahaha).

3)    Studujete ještě všichni na VŠ? Jak se to celé dá skloubit s hraním přes všechny víkendy?

L: No vlastně kytarista Gabo už pracuje. Já a Henny studujeme VŠ. Doteď to bylo v pohodě. Chodili jsme všichni na školy do Zlína. Zkoušeli jsme přes týden a hráli o víkendu. Nyní zpěvák a bubeník Henny studuje v Opavě, já ve Zlíně a Gabo pracuje ve Valašském Meziříčí. Přes týden toho moc nenazkoušíme. A tak většinou v pátek, sobotu, nebo neděli, když zrovna nehrajeme. Do toho ještě nějaká ta práce. No, máme toho všichni hodně. Kapela je pro nás nejdůležitější a tak všechno ostatní povinnosti podřizujeme kapele, jak jen to jde.

4)    Co říkáš na line-up kapel 4. ročníku DWD Festu?

L: Super! Hrozně se těším na celý festival! Když jsem se díval na kapely, které tam hrají spolu s námi, upřímně-moc jsem jich neznal, na pár výjimek jako THE FIALKY, RETRO JOKERS a BEZNADĚJNÝ PŘÍPAD. Takže jsem zvědavý na hodně nových věcí a doufám taky, že si to všichni užijeme společně minimálně tak jako minulé ročníky.

16. březen 2013 si v kalendáři označte barevně a nezapomeňte dorazit do Moravské Třebové. DWD Fest se pro vás totiž chystá nyní v naprosto odlišném stylu a bude to stát za to!

DWD Fest na Facebooku & DWD rádio na Facebooku

Criminal Colection si můžete poslechnout na www.bandzone.cz/criminalcolection

Další články z této kategorie: