Hip Hop Kemp 2013 - ‘Til Infinity a lineup se opět prodlužuje!

Hip Hop Kemp 2013 - ‘Til Infinity a lineup se opět prodlužuje!

Hip Hop Kemp 2013 se nezastavitelně blíží, už máme jen 100 dní, než tahle událost začne a proto vám přinášíme další tiskovku s dalšími jmény na seznamu. Takže pozorně čtěte!

Někdo jako Souls Of Mischief zrovna slaví dvacet let svojí klasiky. Někdo jako Rodney P stavěl základy rapu v UK už v půlce osmdesátek. Nikdo z nich není vosková figurína z muzea. Všichni obstojí i dnes. Proto přijedou na Hip Hop Kemp 2013. Třináctkrát hurá.

Konečně. Hieroglyphics je jeden ze zásadních kmenů klasického rapu. Tvrdí muziku už dlouho. Chtěli jsme je tu od prvního ročníku. Těžko se tomu věří, ale tlupa pod logem se třetím okem, kde šéfuje Del, fakt nebyla dosud na Kempu nikdy. Dvanácz let od chillování na Cihelně a dvacet let od vydání 93 ‘Til Infinity si ale konečně s husí kůží zabroukáme, že „this i show we chill from 13 ‘til“. Souls Of Mischief předvedou svůj drahokam v plný parádě, a jestli nám v lineupu chyběla klasika? Už nechybí.

Rodney P je trochu podobnej příběh. Trochu jiná pozice a zeměpisná šířka, ale jinak klasik k pohledání. Když v osmdesátých letech ještě Anglie netušila, co je rap, vybral si Mick Jones z The Clash jako předkapelu na své turné Rodneyho partu London Posse, aby ten rap UK předvedli. Da Riddim Killa s holou hlavou a zlatým zubem provázal světy reggae, bashmentu a rapu jak nikdo druhej. Spolupráci s ním považují za čest nejen MC parťáci ve zbrani, co ho v UK ctí jako praotce, ale třeba i Roni Size nebo Björk. „The wickedest ting you ever heard of.“

Může bejt, že člověku není každý jazyk na světě úplně po chuti. A když má jeden dojem, že ho MC přišel poprskat, zrovna dvakrát to nevyhledává. Stává se ale, že má takový MC skills, co bariéry z jazyků, antipatií a prskání přeskakují jak lehkonohý jelínek. Nemusíte rozumět každé slovo, ale fílujete to. Tam někam patří dvojka, co potkala se u Kolína. Retrogott & Hulk Hodn. Skills. Flow. Ironie. Jiskra. Vtip. Bubny. To lejno je pecka jak polknout kilo třešní i se sáčkem.

No a přesto, že jsme koukali do dálky, nemůžeme přehlížet ani ty, co máme nejblíž. H16 ukázali, že jsou nejen kapela, ale hlavně parta. Dramatický sólo úspěch, co obvykle znamená melodramatický konec kapely po které zbyde jen schovávaná blednoucí kérka, tady neznamenal nic. Nová deska na dostřel a Majk Spirit, Otecko, Babo C, Grimaso, Abe, Billy Hollywood a DJ Yanko Král v plný palbě.

Za opačný konec táhnou rapové lano Malý Pepek a Šboy Wonder aka Boyband. Maj pramálo swagu. Když tančí, neboxují z krytu do mraků. Nenosí slušivou sukýnku. Zdobí je špína. Demotivační punchline řezy. Nervózní bubny. Idea. Boy Wonder. „Odpalujeme show, držte si koule.“ Ty? Nikdy!

Tak co? U nás dobrý a bude to ještě zásadním způsobem lepší. U vás?

Hip Hop Kemp 2013:

KENDRICK LAMAR /USA/

EL-P /USA/

SOULS OF MISCHIEF /USA/

BAAUER /USA/

ODDISEE & APOLLO BROWN /USA/

H16 /SK/

STALLEY /USA/

ORGANIZED THREAT ft. Gavlyn, Poetic Death, Yarah Bravo, DJ Dubplates, DJ Mike Steez /USA, SWE/

RODNEY P & SKITZ /UK/

EKTOR & DJ WICH /CZ/

BISZ & B.O.K Liveband /PL/

PRAGO UNION + Champion Sound & Krotitelé dechů /CZ/

MOJA REČ + Komplot /SK/

RETROGOTT & HULK HÖDN /D/

MIOUSH + Kato Band /PL/

MEGALOH /D/

SHYSTIE /UK/

SHABAZZ PALACES /USA/

BOYBAND /CZ, SK/

Další články z této kategorie: