Rozhovor s kapelou Malashnikow!

Rozhovor s kapelou Malashnikow!

Česká rocková kapela Malashnikow začiatkom januára vydala svoje CD s názvom Křídla. Album obsahuje dvanásť autorských skladieb, v ktorých si každý fanúšik dobrej hudby nájde to svoje.

Energické rockové skladby striedajú tie pomalšie..Na otázky čo sa týka nového albumu ale aj o iných veciach mi odpovedal gitarista, spevák a textár kapely Malashnikow - Vojta Malach.

Ahoj! V krátkosti charakterizuj kapelu Malashnikow.
Malashnikow je česká kapela hrající původní autorskou tvorbu.

Na svojom konte máte už piaty album, ktorý nesie názov Křídla. Aké skladby tento
album obsahuje?
Skladby vznikaly v širším časovém horizontu. Je tam jedna, jmenuje se Svítání, kterou jsem složil ještě někdy na základce, ale nikdy jsem ji nenahrál. Pak je tam jedna, kterou máme v repertoáru už několik let, ale objevuje se tu v nové nahrávce a to je titulní skladba. Ostatních deset jsou čerstvě vzniklé nové věci.

Ako vznikal album? Kto sa podieľal na textoch a ako vznikala hudba?
Album vznikalo postupně už od vydání předchozí desky. Hudbu i texty tvořím většinou jako skládanku. Ze začátku mám třeba jen jeden riff, kterej si zaznamenám a později k němu přidám další, potom dodělám slova a tak dál. Nakonec se dopiluje nahrávka. Mám toho pořád hodně rozpracovanýho.

Všetky texty máte v rodnom českom jazyku. Vyhovuje vám to takto?
Poslouchám spoustu americkejch a anglickejch interpretů, ale mám někdy trochu problém s českejma kapelama, který zpívaj anglicky. Přijde mi to někdy trochu nepřirozený. Sám necítím potřebu dělat texty v jiném než ve svém rodném jazyce, myslím, že v češtině se dají napsat dobré texty. Výhoda je v tom, že to sdělení je tam srozumitelné. Je trapas, když se česká kapela pokouší zpívat anglicky, přitom výslovnost připomíná spíš svahilštinu. Ale dodal bych, že i my máme jednu skladbu v angličtině, jmenuje se I Don't Need. Tu ale na našich koncertech zpívá ná bubeník Lars Jensen, který pochází z Dánska a ten má adekvátní projev i výslovnost.

Chystáte sa urobiť aj nejaký klip?
Klip plánujeme.

Koncertujete len v Čechách alebo ste sa už dostali aj za hranice?
Tak nějak po českých a moravských luzích a hájích, jinde jsme ještě nehráli.

Aké sú vaše obľúbené české a slovenské kapely?
Tak za mě jsou to například Wanastowi Vjecy, Kurtizány z 25.Avenue, Dymytry, Walk ChocIce. Ze slovenských můžu například Karpatské chrbáty. 

Máte za sebou už toho pomerne dosť. Na konte päť albumov, množstvo odohratých
koncertov. Je ešte niečo, čo by ste chceli ako kapela dosiahnuť?
Kapela Malashnikow má už něco za sebou, to je pravda, ale jsme pořád možná okrajově známou kapelou. Snad se aspoň trochu dostat do povědomí lidí.

Čo vám kapela dala a naopak, čo vzala?
Mně osobně dala možnost seberealizace v oblasti, která mě baví.

Je niečo na vás ako kapele zaujímavé, čo napríklad možno nemajú iné kapely?
No možná máme dost originální název... 

Máte nejaký odkaz pre fanúšikov a pre ľudí, ktorí sa práve o vás dozvedeli?
Fanouškům děkujeme za podporu a pokud se najde někdo, komu se Malashnikow líbí, tak ať mu to vydrží a důvěru v nás vloženou ať nezklame! 

Sosej novinky na nové FACEBOOK stránce DWD.cz