THE PLANET SMASHERS A INNER CIRCLE NA MIGHTY SOUNDS 2018

THE PLANET SMASHERS A INNER CIRCLE NA MIGHTY SOUNDS 2018

Mighty Sounds je v plném proudu bookování zahraničních stars a letošní ročník, zdá se, bude hodně nabitý! Mezi "approved bands" jsou The Planet Smashers a Inner Circle!

The Planet Smashers vznikli v roce 1992 v kanadském Montrealu původně jako punková kapela. O rok později přibrali dechovou sekci a jejich směřování bylo jasně dáno. Na tzv. třetí vlně ska objeli celý svět a svým energickým a pozitivním ska, které si svou osobitou podobu uchovalo celých 26 let a 12 vydaných alb. Ovlivnili celou řadu kapel tohoto stylu. Mighty Sounds se o jejich účast snažil celých osm let a teprve letos se podařilo potvrdit je do programu. Jsme poctěni – the Planet Smashers přiletí exkluzivně na náš festival zahrát první show na kontinentální Evropě od roku 2008. Těšit se můžete na opravdovou Super Orgy Porno Party!

Na Mighty Sounds se vrací i skvělí a jedineční Inner Circle! Jejich evergreeny si může zazpívat úplně každý, i když si třeba předtím, než přijde před pódium, myslí, že o kapele nikdy neslyšel. Sweat (A La La La La Long), Bad Boys z filmu Mizerové, Rock With You nebo Games People play je jen výčet z mnoha hitů, které totiž zná úplně každý. Inner Circle vyrážejí s novou deskou na turné k ohromujícím 50ti letům na scéně a vy budete u toho!
Debutové album vydali v roce 1974 na Trojan Records. V roce 1976 kapela podepsala smlouvu s labelem Capitol/EMI Records, na kterém vydali desky Reggae Thing a Ready For The World. Později, v roce 1979, Inner Circle podepsali smlouvu s Island Records a vydali velmi úspěšné album Everything Is Great. Dva singly z alba se dostaly do Top 50 ve Velké Británii. Hned v roce 1980 ale přišla tvrdá rána osudu, když při autohavárii zemřel frontman Jacob Miller.

O dva roky později kapela nachází náhradu a vydává desku Something So Good, v roce 1986 pak Black Roses. Nejzásadnější okamžik ale přišel se singly Bad Boys a Sweat (A La La La La Long), z nichž první dosáhl až na třetí příčku v britském žebříčku Single Charts.