Už znáte "Neznámý interprety"?

Už znáte "Neznámý interprety"?
Na české scéně jsou teprve dva roky a už stihli vydat desku, získat si srdce mnoha fanoušků, jezdit po fesťácích a mnoho dalšího. Pořád jsou ale poměrně noví a nás by zajímalo, co všechno nám tahle partička mladíků nabídne. Proto jsme si pro ně přichystali pár otázek...tak jdeme na to?

Jste poměrně nová skupina. Jak a kdy Vaše kapela začala fungovat?
Ač se to nezdá, tak už jsme vlastně poměrně stará skupina. Pokud bych to počítal od úplných prvopočátků, letos to bude pět let. Jako Interpreti ale vystupujeme od roku 2009. Původně jsme si prostě s pár kamarády ze třídy na gymplu chodili zahrát a nakonec z toho vznikla kapela. Rozhodně to nebylo jednoduchý…museli jsme sehnat zkušebnu, bicí, nějaké ozvučení aby se dalo hrát a to bylo v době, kdy nám bylo šestnáct, možná sedmnáct. Takže jsme neměli žádné peníze, jenom spoustu nadšení a díky podpoře všemožných známých a příbuzných jsme nakonec všechno sehnali a začali pravidelně zkoušet.

Interpret neznámý. Zvláštní název pro kapelu. Proč zrovna tehle?
Když jsme hledali název pro kapelu, náš bývalý kreativní kytarista Matěj dostal tenhle nápad. Když si ve WMP pustíte nějaké cédéčko a nejste připojeni k internetu, WMP ho automaticky označí jako Neznámý interpret. No a Matěje napadlo, že by mohlo být vtipné to otočit. Potom k tomu vymyslel logo a obrázky pro jednotlivé členy kapely, ale to už jsou leta =). A nám se to líbilo…takže tak.

 


Nyní vystupujete jako osmičlenná kapela. Bylo tomu tak i když jste začínali nebo se Vaše sestava po dobu Vašeho působení změnila?
Několik prvních koncertů jsme hráli v menším počtu, měli jsme jen dva saxofony. Postupem času jsme dechovou sekci doplnili o trubku a pozoun a pak už se měnili jen lidé, nikoliv obsazení. Takže demo i cédéčko jsme nahrávali ve stejném nástrojovém obsazení, jako hrajeme dnes. 


Nejen Váš název, ale i Vaše texty jsou velmi zajímavé. Inspirujete se životem, z vlastní zkušenosti nebo Vás jen občas políbí Múza?
Tak jako autor většiny textů jsem potěšen. Řekl bych, že je to různé. Někdy můza, někdy život, někdy zkušenosti a někdy třeba jen nějaký článek v novinách nebo v televizi. Zjistil jsem, že nejvíc dobrých nápadů mě napadne, když jsem na procházce se psem. Takže pak utíkám domu a pořád dokola si to přezpívávám, abych to nezapomněl =). Ale jak to dělají ostatní to nevím. 

Za tu dobu co jste na scéně, jste vydali jedno album s názvem „Paní z Pryže“, chystáte vydat někdy v blízké době i své druhé album? Pokud ano, co nám o něm prozradíte?
Album bychom vydali moc rádi, vlastně už na něj máme spoustu materiálu a stále tvoříme a vymýšlíme. Rozhodně se na něj chystáme. Na druhou stranu nám tady chybí jedna základní věc a to jsou finance. Vzhledem k našemu počtu nám nahrávání trvá dvakrát déle než běžné kapele a to ovlivňuje i finanční stránku věci. Každopádně můžu říct, že letos už to asi nestihneme. Pokud se ovšem nic nepokazí, příští rok to cédéčko vyrobíme.


Léto už klepe na dveře, s ním ovšem i koncerty a festivaly. Kam máte namířeno?
Tak to vypadá, že všichni míříme hlavně na dovolenou =). To léto bude z naší strany slabší, větší polovina kapely totiž v posledních měsících čelí maturitám nebo státnicíma a tak si všichni chtějí odpočinout. Určitě ale můžu pozvat třeba do pražského klubu Bažina, kde 15. srpna zahrajeme společně s Discoballs a belgickými Overweight.


Vaše kapela je originální i tím, že má svého vlastního maskota. Jak to všechno vzniklo?
Tak tohle je opravdu vydařená story. Všechno se to váže k našemu saxofonistovi Zdeňkovi, který pořád chodil na zkoušky a říkal- „vymýšlím novou věc, bude to super“, jenže nahrávání cédečka se blížilo a pořád nic. Takže asi měsíc před tím nahráváním jsme ze Zdendy vymlátili ten jeho nápad, což byl slogan „Pani z pryže pani z pryže, do vás se tak dobře hryže“ načež se to všechno dalo do pohybu. Kolem sloganu jsme společně vytvořili text. Tak se nám to zalíbilo, že jsme dokonce na poslední chvíli měnili název cédéčka a kvůli focení jsme nějakou tu pani z pryže museli sehnat. Vyrazili jsme tedy společně do sexshopu. Řekl bych, že paní prodavačka z nás měla docela šok a nic takovýho tam ještě nezažila. Každopádně po několika nezapomenutelných hláškách, které z etických důvodů nebudu zveřejňovat, jsme se stali hrdými majiteli originální nafukovací pany v základním provedení se třemi tělesnými otvory. Na focení jsme si jí pojmenovali, sporadicky oblékli a pořídili jí parádní paruku. No a pak už nám bylo líto nechat jí někde vyfouknutou v šuplíku, takže s námi Jarmila jezdí kde se dá.

Díky kapele Interpret neznámý za rozhovor a těšíme se na další a další novinky ze středočeského kraje!

Bandzone kapely: www.bandzone.cz/interpretneznamy

Interpret na facebooku: www.facebook.com/