L.A.: Rádi jezdíme do Budějic... je to pěkná vesnička!

L.A.: Rádi jezdíme do Budějic... je to pěkná vesnička!
Plzeňskou scénu dnes ovladá několik hudebních subjektů slavných nejen v českých končinách. Jednou z nich je perspektivni parta mladíků, jež brazdí podia republiky od roku 2005. Pop-rockoví L.A. si už dávno našli "svoji škatulku" a dnes patří mezi opory Plzeňské hudební kultury, za což mluví nejen jejich poslední deska!

-za kapelu L.A. odpovídali: Pavel Houf (zpěvák, kytarista), Filip Horák (kytarista), Jan Bohunčák (bubeník), Jaroslav Štrunc (baskytarista) a Dj Tranzy

Kdo skládá texty a hudbu, jaký je u vás vlastně proces tvorby nových věcí? Odkud čerpáte nápady?
Dj Tranzy: O textovou stránku se stará náš kytarista Filip a nutno dodat, že lepší volba asi nemohla ani být, protože jsme rádi, že nejsme závislí na nikom externím. To za prvé, a za druhé jsou to texty, které tak vychází z nás a všeho kolem nás, tedy jsou to opravdové texty L.A., a ne objednaného textaře, který píše pro nějakou kapelu. Co se hudby týče je to spolupráce víceméně všech členů a je to spíš otázka konkrétní písně. Já se například snažím udělat elektronický základ, který pak nahrazujeme živými nástroji v rámci možnosti hratelnosti. Zbytek pak zůstává v podobě elektro podkladu. Nápady čerpáme v moderní hudbě, konkrétně já se snažím hledat postupy v moderní elektronice, ať je to drum n bass, dubstep či breakbeat, ale i v alternativním rocku. Baví mě pak kombinace elektroniky a kytar.

Jaký je váš nejsilnější zážitek z živých vystoupení? Nebo se ty "pravý šílenosti" odehrávají až po skončení akce někde na baru?
Jarda: Každý koncert je pro mě zážitkem. Je těžké určit ten nejsilnější. Co se týče afterpárty po koncertu, rozhodně nikdy nezapomenu na párty po koncertech v Hodoníně…

Jak vůbec trávíte cesty z koncertů? To je totiž téma, na které si při rozhovorech moc často nenarazí.
Honza: Já osobně trávím cesty z koncertů většinou za volantem. Většinou probíráme právě odehraný koncert, dojmy z něj a hledáme chyby, které se během koncertu staly, abychom se jim pro příště vyhnuli. Není to tak ale pravidelně nebo po každém koncertu, protože někdy se stane, že alkohol nebo únava jsou silnější než my.:)

Mnoho muzikantů tvrdí, že své písně nemůžou poslouchat. Jak jste na tom vy? Pustíte si občas vaše skladby?
Pavel: Naší desku si poslechnu vždy rád a zbytek kapely je na tom podobně. Přiznám se, že nejčastěji ji poslouchám v autě. Sice je ještě zalepená od šampaňského ze křtu v Roxy a pokrytá nánosem podpisů všech, co se na ní podíleli, ale hraje, jak má! Papírové nebe není album dělané úplně na první poslech, takže vás hned neomrzí. A podle reakcí fanoušků, které jsme obdrželi, na tom něco bude. Je ale pravda, že jedna skladba se mi zpočátku hodně oposlouchala. Náš pilotní singl Jsi. Bylo to ale především tím, že jsme ho slyšeli mnohokrát za sebou při nahrávání a následně jsme na něj hned točili videoklip. Když tu skladbu pak slyšíte po 100., tak už Vám z toho trošku "hrábne".:-) Teď už to ale tak vůbec nevnímám a na koncertech si ji všichni maximálně užíváme!

Jsou nějaká místa, kam se rádi vracíte?
Honza: Nejvíc se těším asi na koncerty v Českých Budějovicích, samozřejmě tedy hned po Plzni. Jezdíme tam hrát už několik let a za tu dobu jsme tam získali nemálo fanoušků i kamarádů.
Jarda: Rád se vracím do Českých Budějovic, je to krásná vesnička...:)
Pavel: Každé místo a každý další koncert je něčím specifický, takže se to nedá tak jednoznačně říci, ale České Budějovice jsou taková naše srdcovka. Rád se ještě vracím na Moravu a samozřejmě nemůžeme opomenout ani Prahu a Plzeň.
Filip: Domů.

Zajímalo by mě, jak vznikl název L.A. Co to vlastně znamená?
Filip: Neznamená to nic konkrétního. Na jedné z našich prvních zkoušek jsme při vymýšlení názvu kapely narazili na nápis na stěně, který jsme hned přejali za svůj, protože jsme chtěli jako pojmenování zkratku, pod kterou bychom se mohli lidem různě představovat a oni si nás mohli každý jinak představit.

Vzkaz posluchačům DWD radia?

Pavel: Poslechněte si Papírové nebe! Věříme, že Vás osloví!
Filip: Poslouchejte, co se vám pěkně poslouchá.
Dj Tranzy: Mějte nás rádi - i my vás máme rádi!