Hm... pokřtili v Akropolis nové CD!

Hm... pokřtili v Akropolis nové CD!

Česká kapela Hm..., která je známá tím, že zhudebňuje texty současných ale také již klasických básníků, pokřtila v pražské Akropolis své páté album Lovu zdar. Došlo na varnou konvici, falešné kníry i zmatky při hledání patrona CD!

Kapela Hm..., kterou jsme ohledně CD vyzpovídali v rozhovoru, si vybrala jako svůj support Tubové kvarteto Síla. Kdo by čekal vytoupení stylu koncertu ZUŠ, ten by se se zlou potázal. 4 společensky odění "Men in White" si diváky naprosto omotali kolem prstu. Jak řekl hlavní mluvčí kvarteta Síla, hráli dokud neskončila fronta u šaten.

Vtipným uvozování známých písní i vážné hudby publikum zabavili celou půl hodinu. Zvláště skladba Růžový panther byla v tomto podání velmi netradiční, a přesto, že zněla jako by jí hráli čmeláci, byla velmi povedená. Stejně tak osvěžující bylo slyšet úvodní skladbu z Mission Impossible nebo z filmu Vinnetou, kterou chtělo kvarteto uhodit na "romantickou strunu".

Jakmile cinka osmá hodina, mezi stromečky, kterými byla scéna ověšená, naběhla v celé své kráse, namaskována jako staří páprdové s vestami s kosočtverci, kapela Hm... Inu bílé vlasy - základ krásy! Kluci během dvouhodinového vystoupení odehráli většinu písní z nového alba, avšak nechyběly ani staré dobré věci, jako zhudebnělá Seifertova báseň Nejkrásnější bývá šílená nebo Sen, které diváci již dobře znají. Premieru měla ovšem píseň Blázen z nové desky, kterou napsal Bohuslav Reynek.

Asi v polovině koncertu došlo na slavnostní pokřtění desky. Patronem se stal Ondra Ježek, který desku polil stylově vodou z konvice a také se jal mikrofonu na vtipně melodicky pozměněnou píseň Přátelé Zeleného údolí, jehož text četl z ušmoulaného papíru s třesoucími se prsty. Nebyl však jediným hudebním hostem kapely! Pro píseň Budete zlá si kapela Hm... vybrala hlas Jany Jelínkové. A ani ona nechyběla při slavnostním večeru. Zdálo se, že text Josefa Kainara byl psán pro ní. Svým hlubokým hlasem, výraznými gesty a posunky se zdálo, že zpívá každému diváku zvlášť, jen a jen pro něj. Aby se Jana neohřála ve světle reflektorů málo, spolu s Hm... si dali cover skladby Sto zvířat Dáma s čápem.
I když byl čas neúprosný, kapela 3x přidávala a potěšila diváky skladbami Můj příběh, Balada o očích topičových nebo Frýdek-Místek.

Žádné srnky pod podiem se nevyděsily, les šuměl příjemnými melodiemi, pytláci si nachystali pastičky s CD před vstupem a my můžeme hlasitě zavolat Lovu zdar!