The Paranoid,Segment,Melodka a davové šílenství

The Paranoid,Segment,Melodka a davové šílenství

Dveře brněnské Melodky se mají otevřít kolem 19.30...Nenapadlo by mě, že když dojdu před klub trochu dřív, abych si v klidu vyhlídla místo, uvidím už z dálky houf fanynek ( mnohdy tak mladých, že jsou tu v doprovodu rodičů)... No co už, snad každý z nás měl někdy nějakou mánii ze které pak vyrostl...:)

Tak tedy číhám, kdy to všechno začne a něco před 21.hod., kdy skalní fans už asi tak půlhodinu číhají před podiem, se tam jdu taky podívat. 
Začínají The Paranoid- šikovní kluci ze Slovenska, kteří právě dotočili svoje nové album Dva svety
Ač to chvíli vypadá, že dívčinám "v kotli" je úplně jedno, co vlastně kluci zpívají opak je pravdou a při songu Odkaz byli lidi schopni odzpívat písničku téměř bez pomoci zpěváka. No sami se na to můžete kouknout ve videu.

Já mám z The Paranoid opravdu hodně dobrý pocit hlavně proto, že na mě nepůsobí  jako kapela kluků, co chtějí jenom balit fanynky na to, že umí zpívat a dobře vypadají.
Celý jejich koncert jsem se upřímně bavila a kluci na pódiu vypadají přirozeně a prostě tak, že tam patří.
Tak...a z odchodem Paranoidů ze stage pro mě odešla i jakási spontánnost.
Naběhli kluci ze Segment. Muzika super, něco takového tady v Česku nemáme.
První čtyři písničky mě strašně zaujaly a říkala jsem si "waaau"...pak už jsem jenom přemýšlela, jestli to, co slyším, je už další song nebo jestli pořád pokračuje ten co hrál...
Což o to, komunikaci s publikem mají kluci na výbornou o tom není pochyb. Chtěla jsem napsat, že mi v té muzice něco chybí, ale je to všechno jinak...Něco mi tam přebývá.
Přebývají mi tam na podiu gesta, která působí tak, že  jediné co si kluci přejí je, aby se po nich fanynky sápaly ( neříkám , že to tak, je říkám, že to tak vypadá) ...
Chvílemi na mě "segmentí" show působila dost strojeně a až moc promyšleně.
Nicméně na koncert Segment bych nejspíš klidně zašla znova...Na půlku koncert určitě. Do mp3ky bych si to asi dobrovolně nedala...
Na koncert The Paranoid půjdu kdykoliv ráda a klidně si to hodím i do přehrávače...
Tak, teď si milé fanynky ( a snad i fanoušci? ) Segment říkejte, že tomu nerozumím, ale já jsem prostě už z kapel, jako jsem Segment asi vyrostla...:)